Hundförsäkringar: Jämför försäkringar till din hund

Hundförsäkring

Djurförsäkringar för hundar. Jämför och hitta rätt hundförsäkring.
 • Sveriges bästa hundförsäkring

  Jämför djurförsäkring rekommenderar:

  Hundförsäkring
  Motivation
  ”Framröstad Sveriges bästa hundförsäkring 2017 & 2018
   i Konsumenternas Svenskt kvalitetsindex.”

  ➤ Teckna Sveriges bästa hundförsäkring idag


 • Folksam Hundförsäkring

 • Hundförsäkring 40% rabatt på hundar under 1år
  Försäkringen kan tecknas fr.o.m 6 veckor – 6år
  Livbelopp sänks 20% från 7år (upphör vid 8-10år)
  Karenstid 20 dagar (vissa undantag)
  Maxersättning/år 25.000kr – 75.000kr
  Självrisk från 1.800kr + 25% – 3.000kr + 25%
  Självriskperiod 125 dagar
  ➤ Läs mer om Folksam här


 • ➤GÅ TILL FOLKSAM FÖRSÄKRING HÄR

Jämför hundförsäkring och hitta den bästa för din hunds behov

hundförsäkring jämför

…oberoende tid i livet.

 

 • If Hundförsäkring
  if-skadeforsakring Hundförsäkring

 • Hundförsäkring Erbjuder fast självrisk
  Försäkringen kan tecknas fr.o.m 6 veckor
  Livbelopp sänks 20% från 7år (upphör vid 10år)
  Karenstid 20 dagar (vissa undantag)
  Maxersättning/år 30.000kr (60.000kr med Stor Hundförsäkring)
  Självrisk från 2.500kr – 4.500kr + 20%
  Självriskperiod 100 dagar
  Läs mer om If här


 • Mer info om If hund

 • Agria Hundförsäkring

  agria Hundförsäkring

 • Hundförsäkring Låg självrisk
  Försäkringen kan tecknas fr.o.m 6 veckor
  Livbelopp sänks när hunden blir äldre
  Karenstid 20 dagar (vissa undantag)
  Maxersättning/år 25.000kr (50.000kr vid veterinärvårdsförsäkring)
  Självrisk från 1.100kr + 15% – 5.000kr + 25%
  Självriskperiod 125 dagar
  Läs mer om Agria här


 • Mer info om Agria hund

 • Dina Hundförsäkring

  dina Hundförsäkring

 • Hundförsäkring Sänker ej livbeloppet
  Försäkringen kan tecknas fr.o.m 6 veckor
  Livbelopp sänks ej (upphör vid 11år)
  Karenstid 20 dagar (ersätter ej smitta under karenstid)
  Maxersättning/år 20.000kr (upp till 40.000kr möjligt)
  Självrisk 1.800kr + 20%
  Självriskperiod 4 månader
  Läs mer om Dina här


 • Mer info om Dina hund här

 • Sveland Hund Favorit

  Sveland-Djurforsakringar-Hund

 • Hundförsäkring Del av Sveriges största försäkringsbolag
  Försäkringen kan tecknas fr.o.m 6 veckor
  Livbelopp sänks 20% från 7år (upphör vid 10år)
  Karenstid 20 dagar (ersätter ej smitta under karenstid)
  Maxersättning/år 20.000kr (upp till 100.000kr med Hund Maximal)
  Självrisk från 1.600kr + 15% – 2.500 +25%
  Självriskperiod 125 dagar
  Läs mer om Sveland här


 • Mer info om Sveland här

Hundförsäkring – Jämför och hitta rätt här. 

Här är de billigaste och bästa alternativen

Det kan idag anses vara väldigt komplicerat att hitta rätt hundförsäkring, men med den här hemsidan har vi förenklat det för dig som hundägare att lätt se villkoren som gäller och vad försäkringsbolagen erbjuder dig som konsument och hundälskare. Så med våra listor och jämförelser hjälper vi dig att bästa och billigaste hundförsäkringen för din hunds behov! I vår topplista kan du utvärdera och jämföra de olika alternativen, och när du har hittat rätt kan du enkelt teckna en försäkring för hund redan idag genom att klicka dig vidare till vardera hundförsäkringsbolag. Vänta inte – teckna en försäkring till din hund redan nu och känn dig trygg att din hund nu är försäkrad för oväntade olyckor och sjukdomar och kan vara ute och leka i naturen hur mycket den önskar!

Hundförsäkring – Vad är det?

En hundförsäkring skyddar dig ekonomiskt om din hund blir sjuk, skadad eller råkar ut för något. Genom att ge din hund en försäkring är det inte lika kostsamt för dig om din hund behöver besöka veterinären. Att se efter sina älskade familjemedlemmar är någonting de flesta tycker är väldigt viktigt. Och då din hund onekligen är en väldigt viktig familjemedlem bör man vara lika engagerad som när man försäkrar vilken annan familjemedlem som helst ex. sitt barn. En hundförsäkring är likt alla andra försäkringar i regel baserad på ettårs avtal vars pris och villkor kan komma att förändras nästkommande år. Till vilken utsträckning detta utvecklas årligen beror på en rad både interna och externa aspekter. En hunds ålder, ras och historik påverkar både försäkringens pris samt vad och till vilken begränsning försäkringen täcker och hur mycket du själv får betala vid olika tillfällen (självrisk). Det är med andra ord flera olika faktorer som spelar in och avgör vad din premie blir och det är av denna anledningen som det kan vara bra att tala med en utbildad försäkringsförmedlare som kan hjälpa dig genom den här processen.

En hundförsäkring består huvudsakligen av två olika delar:

 • Veterinärsvårdsförsäkring (som ofta är obligatorisk)
 • Livförsäkring (som oftast är ett fritt tillval)

Hundförsäkringar är lite unikt inom försäkringsbranschen för det är något som har genomgått en stor prisökning de senaste åren. Detta har motiverats som något högst nödvändigt ifrån försäkringsbolagens sida. Ett par försäkringsbolag erbjuder däremot samlingsrabatt för de kunder som samlar sina försäkringar inom samma bolag. Endel försäkringsbolag erbjuder även en valprabatt vilket innebär att om hunden försäkras hos dem redan som valp får man en lägre premie att betala vilket kan vara en väldigt god ide. De flesta försäkrar sin valp och behåller samma försäkringsbolag under djurets levnadstid, det förutsätter givetvis att man är nöjd med försäkringsbolaget. Säkerhetsställ att du får rätt skydd för pengarna du betalar så att det på bästa sätt passar din hunds behov både nu och i framtiden. 

Hundförsäkring – Varför behöver du en?

För att ge din hund ett bra skydd om det olyckliga och oväntade händer. Genom att försäkra din hund undviker du att besöket hos veterinären inte blir så dyrt som det skulle kunna bli och du vet att din vovve har ett tryggt försäkringsskydd.

Hundförsäkring – Teckna en redan idag!

Att teckna en försäkring till din hund kan anses vara krångligt och svårt då det är något som man gör väldigt sällan. I själva verket är det inte särskilt svårt och är något man kan teckna direkt på internet. Viktigt att tänka på är hur mycket du är beredd att betala i premie samt hur riskbenägen din hund är. Det finns ofantliga alternativ och möjligheter så du har hittat rätt om du letar efter den billigaste och bästa försäkringen för din hund. Leta, läs på och hitta din hundförsäkring med Jämfördjurförsäkring.se redan idag.

Det finns massor av olika försäkringsbolag där du kan försäkra din hund och på den här sida har vi gjort allt vi kan för att presentera de försäkringsbolagen och deras fördelar och nackdelar för dig. För att hålla dig uppdaterad på vad som händer på marknaden för hundförsäkringar så rekommenderar vi dig att hålla dig uppdaterad på vår blogg där vi skriver om hundförsäkringar frekvent.

Hundförsäkring – Vad kostar en?

Priset för en hundförsäkring baseras på kostnaderna för skador hundens ras har haft historiskt, utöver det inräknas hundens kön i kalkylen samt i vilken del av landet du är bosatt. Med andra ord har alla hundraser sin egen kostnad. Under de allra första av hundens år är premien lägre, och hundar som försäkras efter att de fyllt ett visst antal år tillkommer ett seniortillägg.

Hundförsäkring – Hur vi jämför.

JämförDjurförsäkring.se är idag det självklara valet för dig som är intresserad av att jämföra hundförsäkringar. JämförDjurförsäkring.se ägs av Raw Mill AB som är helt oberoende alla försäkringsbolag och därav är vi en helt oberoende portal för hundförsäkringar utan koppling eller ägarförhållanden till något försäkringsbolag som förmedlar hundförsäkringar.

Friskrivning

Informationen för vardera försäkring är inmatad 2017-09-23. Vissa förändringar av respektive försäkring kan förekomma vid ändringar gjorda efter detta datum.

Mer information om djurförsäkringar för hundar i Sverige

Läs mer på Konsumenternas Försäkringsbyrå här.