Smådjursförsäkring

Smådjursförsäkring

Djurförsäkringar för smådjur. Jämför för att hitta rätt smådjursförsäkring.


Jämfördjurförsäkring.se – Jämför så hittar du rätt smådjursförsäkring

Vanligtvis när man pratar djurförsäkring så gäller det hästar, hundar, katter och alla de andra av våra vanligaste hus eller bruksdjur. Men många av oss har ju också mindre husdjur som hamster, marsvin, kanin, chinchilla, råtta, degus, gerbil eller möss. För dessa husdjur gäller det andra försäkringar och de brukar gå under namnet ”smådjursförsäkring” och det innefattar alla våra minsta vänner. Villkoren för att försäkra ett smådjur är ofta att djuret är mer än 4 veckor gammalt och kan tecknas för ID- eller chipmärkta smådjur. Något som blivit ett populärt sällskapsdjur de senaste åren är minigris och dessa täcks oftast av en vanlig smådjurförsäkring. ”Sveland Minigris” till exempel har samma villkor som Sveland Smådjur och kan lämna ersättning för undersökning, behandling och vård på grund av sjukdom eller olycksfall.

Olika tilläggsförsäkringar för smådjur

Det är inte alla aktörer på den svenska försäkringsmarknaden som erbjuder smådjursförsäkringar, därför är utbudet av tilläggsförsäkringar relativt limiterat. Det som oftast erbjuds som standar är en basförsäkring som täcker kostnaderna för vetrinären om ditt smådjur skulle behöva besöka vetrinärvård. Det kan handla om behandlingar och operationer som ditt djur behöver om det råkat ut för en olycka eller blivit sjukt. Som vi alla djurägare vet så kan ju en räkning från veterinären rätt snabbt springa iväg och bli väldigt dyr.

Ett alternativ du kan lägga till din basförsäkring är livförsäkring och den ersätter dig om det skulle vara så hemskt att ditt smådjur skulle avlida. Försäkringsbeloppet bestäms då av djurets marknadsvärde eller den summan som du har köpt djuret för, det kan variera. Ett tips är att undersöka om försäkringen täcker om ditt smådjur springer iväg och försvinner. Endel försäkringar täcker den typen av rymningar så att du kan köpa dig ett nytt smådjur.

En annan vanlig tilläggsförsäkring kan vara en försäkring som täcken medicin. Det innebär då alltså att om ditt djur blir sjukt så att det behöver medicin, då kan den försäkringen täcka den kostnaden.

Teckna smådjursförsäkring redan idag – billigaste och bästa skyddet

Det finns som sagt inte så många olika aktörer där du kan försäkra din smådjur men på den här sidan har vi gjort allt vi kan för att presentera de försäkringsbolagen som finns inom området smådjursförsäkringar och lista alla deras fördelar och nackdelar för dig. För att hålla dig uppdaterad på vad som händer på marknaden för smådjursförsäkringar så rekommenderar vi dig att hålla dig uppdaterad på vår blogg där vi skriver om smådjursförsäkringar då ofta det kommer någon nyhet inom ämnet.

Men, vad ska jag betala för en smådjursförsäkring?

Priset för en smådjursförsäkring baseras på kostnaderna för skador smådjurens ras har haft historiskt, utöver det inräknas smådjurens kön i kalkylen samt i vilken del av landet du är bosatt. Med andra ord har alla smådjur sin egen kostnad. Under de allra första av smådjurens år är premien lägre, och smådjur som försäkras efter att de fyllt ett visst antal år tillkommer ett seniortillägg. Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som du betalar själv när du tecknar en försökring via något av bolagen. Självrisken består oftast av en fast och en rörlig del. Den fasta delen betalar du en gång under en period av X dagar (Det är olika antal dagar hos olika aktörer) oavsett atalet besök under perioden. Den rörliga delen kan vara en procentsats av besökskostnaden.

Friskrivning

Informationen för smådjursförsäkring är inmatad 2016-01-22. Vissa förändringar av respektive försäkring kan förekomma vid ändringar gjorda efter detta datum.