Ämne

Djurförsäkringar från Moderna

Moderna Djurförsäkring är ett svenskt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för hund och katt. Gå till Moderna Försäkringar för att se vilket pris som du och ditt husdjur får.

Jämför kattförsäkringar här

Ämne

Kattförsäkringar

Försäkringen kan tecknas fr.o.m 6 veckor

Livbelopp sänks ej (upphör vid 13år)

Karenstid 20 dagar (vissa undantag)

Maxersättning/år 50.000kr vid special försäkring

Självrisk 1.800kr + 20%

Självrisk från 1.900kr + 25%

Ämne

Vanliga frågor och svar om Moderna Försäkringar

Krävs det något speciellt för att man ska kunna teckna en försäkring hos Moderna?

Nej, det gör det faktiskt inte. Det enda du behöver uppfylla för att teckna en försäkring hos moderna är att du är ett av de ägare till en hund eller katt. Du kan också som fodervärd teckna en försäkring hos moderna.

 

Har Moderna något bonusprogram?

Om du väljer att köpa din djurförsäkring till ditt husdjur från Moderna och samtidigt har ytterligare en bonusgrundande försäkring så blir du automatiskt bonuskund hos dem. I koncernen som Moderna försäkringartillhör ingår också Atlantica och Bilsport & Mc. Eftersom det är samma bolag i grund och botten så får du som bonuskund del av även deras bonuspaket.

 

Rabatter och erbjudanden

Om du som försäkringstecknare också, utöver din djurförsäkring, har ytterligare en försäkring hos Moderna Försäkringar som är inom deras bonusgrundande produktgrupp så kan du få rabatt. Här nedan listar vi vilka olika typer av rabatter du kan få hos moderna.

Två försäkringar ger dig 5 % rabatt.
Tre försäkringar ger 10 % rabatt.
Fyra ger 15 % rabatt.
Och fem ger hela 20 % rabatt.
Trivia om Moderna Djurförsäkringar
Moderna Djurförsäkringar gick tidigare under namnet Optimal Djurförsäkring, ett svenskt försäkringsbolag från Sundsvall som var helt specificerade på djurförsäkringar.

 

Hur betalar man en hund och katt försäkring?

Om du nu väljer att köpa hund- eller kattförsäkring på Modernas hemsida så kan du välja mellan helårsbetalning eller månadsbetalning (via autogiro). Det blir inte något påslag på dessa två betalningsalternativ och med autogiro så slipper man faktureringsavgiften på 24 kr.

 

Kan man ta med hunden utomlands på semestern och fortfarande vara försäkrad?

Det är alltid samma fråga när man ska åka ut på semester år efter år. Kan vi ta med vårt husdjur? Försäkringen från Moderna gäller primärt i Sverige men den gäller också i 30 dygn räknat från avresedatumet i de länder ditt djur enligt Jordbruksverkets bestämmelser kan föras fram och åter utan karantänsförfarande. Mer om vilka länder det innefattar kan du läsa om på jordbruksverkets hemsida.

 

Täcker försäkringen djurets eventuella tandvård?

Om ditt djur har varit oavbrutet veterinärvårdsförsäkrat hos Moderna Försäkringar sedan före fyra månaders ålder, då gäller Försäkringen från Moderna för bettkorrigering i medicinskt syfte och frakturer på mjölktänder (ja, djur har också mjölktänder som oss människor).

Vid bettkorrigering krävs veterinärintyg utan anmärkning på bett utfärdat mellan sex veckor till fyra månaders ålder. Vad som är viktigt att tänka på dock är att ersättning lämnas inte för tandproblematik till följd av bristande tandhygien, tandsjukdomar eller för borttagande av kvarsittande mjölktänder.

Ämne

Försäkra ditt djur hos ett försäkringsbolag idag

för du vet aldrig när det oväntade inträffar
Läs om andra försäkringsbolag här