Att välja namn till din hund

Vi tror att det är rätt få som vet vad de vill kalla sin hund när de skaffar hund. Namnet på hunden är ofta sekundärt och spelar inte så stor roll för många, men det står ändå i centrum för kommunikationen hunden och matten emellan. Därför tycker vi att det är viktigt att man lägger lite tanke kring namnet och väljer något som man är bekväm med och tycker att man kan stå ut med i så många år. Du själv ska älska namnet och tycka att det passar på just din hund.

 

 

Vad har hänt i namntrenderna på 5 år?

Vi på Jämfördjurförsäkring har gjort lite research för att undersöka vad som hänt under de senaste 5 åren på hundnamnsfronten. Vilka var de populäraste hundnamnen i Sverige 2012? Du hittar också en lista här nedan med de vanligaste hundnamnen i Sverige just nu. Och som du kommer märka så se det bekant ut på toppen.

 

 

Hitta ditt favoritnamn i listan

Här nedan hittar du en lista med alla de mest populära hundnamnen just nu i Sverige. Vad tycker du, skulle du vilja döpa din hund till något vanligt namn eller skulle du hellre välja något mer unikt?

 

MOLLY står sig som det populäraste hundnamnet även i år. Här är ett klipp från sr.se där de pratar om namnet MOLLY.

 

2. Wilma 3802

3. BELLA 3604

4. LUDDE 3590

5. RONJA 3532

6. BAMSE 3269

7. ROCKY 2497

8. CHARLIE 2394

9. ALICE 2300

10. SIGGE 2300

11. ZORRO 2203

12. SALLY 2122

13. SELMA 2056

14. SOTIS 1958

15. TINDRA 1908

16. DORIS 1830

17. NOVA 1830

18. OZZY 1776

19. MAJA 1766

20. MAX 1725

 Hundnamn som börjar på ”B”

Baba, Babben, Babe, Babette, Babs, Babsan, Babushka, Baby, Baby-doll, Babykins, Baccara, Baccarat, Bacchus, Baci, Baguette, Bailey, Baileys, Baja, Bakura, Baldric, Bali, Ballo, Bambi, Bambina

 

Inspiration till hundnamn

Det kan vara kul att få lite inspiration av vad kändisars hundar heter. Efter lite sökningar på nätet så har vi hittat några av våra favoritkändisars hundar och vad de heter. Matthew McConaughey har en hund som heter Foxy. Vår svenska kändis Lotta Engberg har två golden retrievers och sägs vara hundgalen. Hennes två hundar heter Alice och Ellen och är sex och åtta år gamla. Vår gamla finansminister Anders Borg har också hundar i sin familj. Han har tre hundar som heter Freja, Frodo och Iris.

 

Inspiration från Kissie

Vi på jämfördjurförsäkring minns en bloggpost från Kissie där hon presenterade en rad förslag på hundnamn som alla var väldigt fina. Här har vi sammanställt de namnen som hon presenterade när hon själv skulle skaffa hund. Är det någon utav er som vet vilket hon valde till slut?
Mindy, Dolly, Smilla, Vanilla, Mio, Gracie, Chanel, Britney, Alexa, Sasha, Blinga, Rosie, Akita, Saga, Chloié.

 

Ovanliga hundnamn

Jumbo, Lage, Abraham, Ove, Bertil, Knut, Alvar, Måns, Didrik, kajsa bajsa, Johnny, Milo, Malte, Toy, Teddy, Messi, Bojje, Morgan.