jämfördjurförsäkring.se

GPS för katt - Bäst i test

För många kattägare är rädslan för att deras älskade katt ska försvinna en ständig oro. Men tack vare den senaste tekniken kan GPS-spårning nu användas för att följa och övervaka våra fyrbenta vänner. Med en GPS till katt kan du enkelt och effektivt hålla koll på din katts position och rörelser i realtid. För att hjälpa dig att välja rätt modell har vi sammanställt en bäst i test-lista för GPS-tracker till katt.

Bästa GPS-tracker för katt

Vi har noggrant undersökt och utvärderat de främsta modellerna som finns tillgängliga på marknaden. Låt oss ta en närmare titt på deras egenskaper och funktioner för att hjälpa dig att hitta den bästa GPS-trackern för att hålla koll på din älskade katt.

Tractive GPS

Tractive är en populär GPS-enhet som är speciellt utformad för att passa katter. Den har en lätt och bekväm design och använder både GPS och mobilnätverk för att erbjuda realtidsplatsinformation. Tractive levereras med en mobilapp där du kan spåra din katt, ställa in virtuella staket och få aviseringar vid behov. En intressant funktion är dess möjlighet att övervaka aktiviteter och hälsodata, vilket gör att du kan hålla koll på din katts beteende.

Fördelar:

 • Liten och bekväm design
 • GPS och mobilnätverk för realtidsplatsinformation
 • Mobilapp med realtidsövervakning och inställbara säkerhetszoner
 • Historikfunktion för tidigare rutter och platser

Winnes TK 911 Mini

Winnes TK 911 Mini är speciellt utformad för att vara kompakt och lätt, vilket gör att den inte påverkar kattens rörelsefrihet. Den använder GPS- och LBS-teknik för att erbjuda exakt platsinformation i realtid, vilket gör att du alltid kan hålla koll på var din katt befinner sig. Med TK 911 Mini kan du enkelt spåra din katt genom att använda en mobilapp eller en webbportal. Den har också funktioner som geofence-alarmer, där du kan ställa in virtuella staket och få aviseringar om din katt går utanför dessa områden.

Fördelar:

 • Kompakt och lätt design som inte påverkar kattens rörelsefrihet
 • Exakt platsinformation i realtid med GPS- och LBS-teknik
 • Mobilapp och webbportal för enkel spårning och övervakning
 • Geofence-alarmer för att hålla koll på kattens rörelse inom fördefinierade områden

Att tänka på när du ska köpa spårsändare till katt

När du väljer en spårsändare till din katt finns det flera viktiga faktorer att överväga:

 • Se till att den är lätt och bekväm för din katt att bära.
 • Kontrollera hur länge batteriet varar för att undvika avbrott i spårningen.
 • Undersök vilken teknik enheten använder för att ge platsinformation.
 • Kontrollera om GPS-spåraren har en mobilapp eller webbportal för enkel övervakning.
 • Se till att den är vattentät och tålig nog för att klara olika väderförhållanden.
 • Överväg vilka extra funktioner som kan vara användbara för dig och din katt.
 • Jämför priser och kostnader för eventuella abonnemang eller månatliga avgifter.

Om din katt försvinner

Det är av yttersta vikt att komma ihåg att även om en GPS till katt kan vara en ovärderlig hjälp, finns det situationer där den inte kan garantera att du alltid kommer att kunna lokalisera katten. Om din katt försvinner är det avgörande att agera snabbt och metodiskt för att öka dina chanser att hitta och återförenas med din bortsprungna katt. 

Sök i närområdet

Börja med en noggrann sökning i din närmiljö, inklusive trädgårdar, buskar, garage och andra områden där din katt kan ha gömt sig.

Kontakta grannar

Ta kontakt med dina grannar och fråga om de har observerat eller hört något om din katt. Be dem undersöka sina uthus och andra platser där katter kan ta tillflykt.

Anmäl katten som försvunnen

Genom att kontakta Polisen och göra en anmälan om din försvunna katt kan du öka chanserna att få hjälp med sökandet. Du kan även registrera din katt som försvunnen på DjurID.se eller liknande register, vilket möjliggör spridning av informationen om din katt till en bredare publik.

Gör en efterlysning

Framställ en efterlysning med en bild av din katt, en detaljerad beskrivning och dina kontaktuppgifter. Dela denna information genom att publicera den på sociala medier, skicka den till lokalmedia och affischera området med efterlysningslappar.

Kontakta veterinärkliniker och djurhem

Ring runt till närliggande veterinärkliniker och djurhem för att kolla om någon har inkommit med eller observerat din katt. Förse dem med en detaljerad beskrivning och eventuellt en bild av din älskade katt.

Liknande innehåll

Om du äger en hund är det minst lika viktigt att kunna spåra hunden för att förhindra eventuella smitningsolyckor. Här kan du ta del av ett omfattande bäst i test på GPS för hund.