Att välja kattnamn

Det är så fantastiskt när man får en ny familjemedlem men det är inte alltid självklart vad den lilla krabaten ska heta. I många fall så får barnen i familjen välja namn till katten och då blir det ofta något gulligt och enkelt namn som Maja eller Nisse. I den här artikeln vill vi höra vad ni tycker är det finaste namnet och kanske har ni lite roliga unika kattnamn att dela med er av.

Uppdatering!

Vi på Jämför Djurförsäkring startade en tråd på Bukefalos för att fråga om tips på vad alla kattälskare hade för favoritnamn på sina gosisar. Här nedan sammanställer vi en lista från de svaren som vi fick från forumet.

Stryktipset
Sten
Stanley
Brandy
nikita
Harry
Alexander
Enzo
Ellis
Lara
Lava
Frö
Ljus
Tuff
Regn
Liv
Aska

Björk
Snö
Vissla
Miriam
Spanarn
Spezzi
Såfin
Morissa
Mio
Sixten
Champas
Snurran
Mirja
Prinskorven
Salami
Jessie
Comet

Robin Hood
Pepsi
Alma
Bertil
Smulan
Aska
Lilleman
Skorpan
Skrållan
Tigris
Alien
Katla
Russin
Strecket
Amarone
Ripasso
Pinot Noir

Hitta ditt favoritnamn och rösta

Här nedan är en lista på de populäraste kattnamnen 2016 framtaget av Agria. Populariteten förändras ofta från år till år och är beroende på vad som händer i omvärlden. Ett roligt exempel är när prinsessan Estelle föddes, då var det många som tyckte det namnet var så fint så de döpte ett husdjur efter henne. Kolla igenom listan nedan och rösta på ditt favoritnamn eller skriv ett annat namn om det inte finns med i listan.

Kommentera vad ni tycker är det finaste namnet eller ett roligt kattnamn!

1. MAJA

2. NISSE

3. SMULAN

4. TIGER

5. SIGGE

6. SIMBA

7. FINDUS

8. SELMA

9. LISA

10. MOLLY

11. MORRIS

12. SIXTEN

13. MISSAN

14. SOTIS

15. FELIX

16. MIMMI

17. ELVIS

18. SESSAN

19. TUSSE

20. SMILLA

Inspiration

Man kan döpa katter efter sina stora idoler, det kan bli lite lustigt när det springer runt någon lurvig liten katt i lägenheten och man ropar på den ”Dicaprio, kom hit”. Det är också väldigt sött att namnge en katt efter sångare eller sångerska. Detta varierar med tiden men det har nog funnits många katter som heter Madonna, Cher eller Elvis genom tiderna.

Något som är väldigt lustigt är också att döpa sin katt efter politiker. Det blir en härlig absurditet när man gullar med en katt som heter något som man annars refererar till som ett väldigt seriöst och allvarligt namn t.ex. Göran, Donald Trump, Obama, Putin eller linknande.

Kattnamn som börjar på ”s”

Det sägs att kattnamn ska innehålla flera ”s” för att katten enklast kan lyssna till det. Vi vet inte riktigt om det finns någon forskning bakom det som stödjer teorin men här kommer några tips på kattnamn som innehåller s.

SABA, SABELLA, SABINA, SABLE, SABRA, SACCO, SACHIN, SADIE, SAFFIARE, SAFFRON, SAGE, SAHARA, SAHIB, SAILOR, SAINT, SAKI, SALAMI, SALEM, SALERNO, SALLEY, SALLY, SALOME, SALSA, SALTY, SALVADOR, SAMBA, SAMBO, SAMBRINA, SAMBUCCA, SAMITHA, SAMMIE, SAMOSET, SAMSON, SANDERS, SANDMAN, SANDRINE, SANDY, SANTA, SANTI, SARABETH, SARAFINA, SARGE, SASHA, SASQUATC.

Har du redan en katt?

Om du redan har en katt men ingen kattförsäkring? Då borde du verkligen överväga att skaffa en. Detta då kattsjukvård blivit otroligt mycket dyrare än tidigare. Så om du är i behov av en djurförsäkring så som en hundförsäkring eller försäkring till katt så borde du jämföra försäkringar hos oss.